»  Pagina principala  »  Principii »  Unelte de baza - ce aveti nevoie pentru un site profesionist.

Unelte de baza - ce aveti nevoie pentru un site profesionist.

Crearea unor pagini dinamice la un nivel performant, precum si punerea lor in functiune, nu poate fi facuta fara anumite programe. Iata cam de ce aveti nevoie:
Browsere - Pentru testarea paginilor este nevoie de mai multe browsere pentru ca nu toate afiseaza acelasi rezultat si este neprofesional sa obligati vizitatorul sa foloseasca un anumit browser doar pentru ca pagina facuta de voi arata si merge mai bine cu acel browser. Deci va recomand sa instalati 2-3 browsere pe care le puteti gasi in pagina de download.
Serverul web pentru teste - Daca lucrati cu php-mysql sub windows, sigur aveti nevoie de triada apache-php-mysql sa fie instalata pe calculatorul local. Pentru asta aveti 2 posibilitati: prima ar fi sa downloadati de pe pagina producatorului fiecare aplicatie in parte si sa o instalati manual, urmand apoi sa faceti configurarea manual (lucru nerecomandat incepatorilor) si a doua varianta sa descarcati un program care instaleaza toate acestea gata configurate pe calculator urmand ca voi doar sa va apucati de lucru. Astfel de aplicatii sunt EasyPHP de exemplu (pentru 95,98 dar merge si pe 2000 si xp) si recomandarea mea WAMP5 care merge doar pe windows NT (adica win 2000, xp, 2003, longhorn etc) dar care are multe alte facilitati in plus fata de EasyPHP pe care cu timpul cand veti invata mai multe despte php si mysql o sa le considerati foarte utile.
Editoare web - Asa... Dupa ce ati instalat serverul web si browserele acum va mai trebuie un editor bun pentru a scrie cod si a vizualiza paginile create. Pentru asta recomandarea mea este suita Macromedia (Dreamweaver MX). Puteti descarca Dreamweaver (pentru a scrie cod si a vedea paginile in timp real) de la ei de pe site si tot de la ei va mai recomand Fireworks (daca va ocupati si cu desing-ul paginilor aceasta aplicatie va este utila impreuna cu Adobe Photosop sau Corel Draw) si Flash (daca doriti sa faceti animatie pentru site) Desigur sunt o multime de programe care fac aceleasi lucruri cu ce va recomand eu, dar daca doriti sa deveniti profesionisti recomand sa lucrati cu unelte de profesionisti. Bineinteles ca puteti scrie cod si in Notepad si desena in Paint dar aplicatiile pe care vi le-am recomandat va usureaza extraordinar de mult munca si va semnaleaza rapid erorile din pagini.
Dupa ce ati facut rost de tot ce va trebuie ca sa incepeti treaba, va recomand sa cititi in continuare celelalte articole, eventual sa vizitati si pagina de download, sigur gasiti ceva util acolo pentru inceput, apoi pagina de link-uri, unde gasiti resurse gratuite si sa discutam pe forum eventualele probleme pe care le intampinati.



Link-ul autorului:
www.tutoriale.far-php.ro

Comentarii



   Stefan

Va rog mult daca se poate sa afisati undeva tutoriale video, ca nu prea ma pricep cu dreamwiwer si altele...va multumesc
13-Jun-2011 - 16:46



Voteaza acest articol!
 



Trimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image

Fanache A. Remus

www.farsoft.far-php.ro - portofoliu
http://www.farsoft.far-php.ro

Cloud tag

tutorial, photoshop, html, css, javascript, flash, php, mysql, grafica 3D, tutorial, coduri, scripturi, generator de coduri, cursuri php