»  Pagina principala  »  Promovare web »  Optimizarea pentru motoarele de cautare

Optimizarea pentru motoarele de cautare

Continut bogat

Cu cat continutul site-ului este mai bogat cu atat mai mult vor fi mai multi vizitatori pe site-ul tau. Sa presupunem ca cineva va cauta cuvantul "webdesign" intr-un motor de cautare, in acest caz site-ul tau va fi listat in pagina rezultatelor. Cheia este sa adaugi site-ului tau continut legat de cuvintele care au o larga cautare. Faptul ca primesti vizitatori multi poate sa iti aduca si castiguri materiale, multa lume navigheaza pe internet de pe o pagina pe alta prin bannerele publicitare. Ofera-le cat mai multe vizitatorilor, numai asa poti fi sigur ca ei vor veni din nou pe pagina ta. Daca de exemplu site-ul tau este unul despre telefonie mobila atunci adauga tonuri gratuite si software pentru telefoanele mobile si promite ca vei mai adauga.

Link-urile

Este unul din factorii existentiali ai site-ului tau, daca faci o pagina de internet si spui unui prieten sau doi atunci poti sa fii sigur ca nu vei avea succesul scontat cu ea. Fa astfel incat alte pagini de internet sa link-eze catre pagina ta. Daca link-ul cu adresa ta apare pe alte 5 pagini de internet, nu numai ca 5 potentiali vizitatori de pe acele pagini iti vor vizita site-ul dar in mod indirect iti va creste si ratingul la Google (PageRank).

Google PageRank

Un PangeRank mai bun inseamna mai multe click-uri,

Grafica ?

Exista si oameni care vor parasi pagina ta doar pentru ca nu le-a placut combinatia culorilor. Nu toata lumea cauta un continut bogat, sunt unii care navigheaza pe internet doar pentru a isi omori timpul, dar nu iti poti permite sa ii pierzi nici pe acestia. Daca te gandesti ca doar cei care au continut bogat pe site-ul lor au succes pe internet atunci te inseli. In Romania cele mai de succes sunt paginile cu manele. Glumesc, dar totusi iti sugerez sa picanterezi site-ul tau cu cate o gluma sau cu un continut mai "simpatic".

PHP si Google

Unii zic ca Google uraste PHP. Eu nu pot sa ma pronunt ? dar google nu listeaza toate fisierele php ale unui site . De exemplu daca aveti o pagina gen pagina.php?topic=1&view=23 atunci google va lista doar pagina.php. In acest caz ideal ar fi sa faci pagina in HTML sau daca iti vine greu rescrie scriptul dupa modelul mod rewrite.

Gazduire si Domenii

Tot timpul sa folositi un host de incredere, cu serviciu suport clienti foarte bine pus la punct pentru ca nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de el . Verifica daca are o viteza corespunzatoare si nu prea are probleme cu caderile de server. Downtime-ul iti poate cauza pierderi foarte mari: in acele momente poate un client ar fi vrut sa iti viziteze pagina pentru a cumpara un produs sau motorul de cautare "paianjeneste" prin site. Cand iti cumperi un domeniu gandeste-te foarte bine la numele acestuia. Ai grija ca acesta sa contina in denumirea sa ceva legat de ce vei avea pe site. De fapt ar fi cam ciudat sa ai un site de webdesign si sa se numeasca hosting.ro ;)

Cuvinte cheie

Cuvintele cheie sunt extrem de importante, indiferent de natura site-ului tau. Unii zic ca doar cuvintele cheie iti pot aduce vizitatori pe site. De obicei este foarte greu de intuit care sunt cuvintele pe care oamenii le cauta, dar poti incerca sa ghicesti. Exista o unealta selectoare de cuvinte cheie care va indica cele mai populare cuvinte cheie, aceasta unealta va va ajuta foarte mult sa faceti un site simpatic pentru motoarele de cautare. O alta unealta de la Google : Google AdWords Keyword Tool te poate ajuta sa gasesti cuvintele cheie ale site-ului tau. Sunt cam aceleasi ca si overturile de la Yahoo.

Atentie

Alte mici sfaturi :


Sponsored Links

Campervans rentals girona
C?mo invertir en Bolsa
Cursos de Forex