»  Pagina principala  »  PHP si mysql »  Valori scalare si tablouri

Valori scalare si tablouri

Majoritatea cumparatorilor prefera sa cumpere ouale in ambalaje de cate 10, nu unul cate unul. Similar, deseori este convenabila stocarea mai multor valori intr-o variabila. O asemenea variabila se numeste tablou, iar valorile individuale se numesc elementele tabloului. Variabilele care au o singura valoare se numesc scalare. Pentru a fi posibil accesul individual la fiecare element al unui tablou, fiecare element are o cheie asociata. Combinatia dintre numele tabloului si valoarea unei chei identifica un element al tabloului. Pentru a crea un tablou, se atribuie unui element al tabloului o valoare si o cheie:
$variabila[1] = "valoarea_a";
Aceasta instructiune creeaza un tablou denumit $variabila si un element cu valoarea "valoarea_a" identificat prin cheia 1. Pentru a stoca in tablou o a doua valoare, puteti folosi urmatoarea instructiune de atribuire:
$variabila[2] = "valoarea_b";
Pentru a obtine acces la un element al tabloului, specificati numele tabloului si valoarea cheii:
echo $variabila[1];
Cheile folosite pentru identificarea elementelor unui tablou nu trebuie sa fie numere consecutive; nici macar nu trebuie sa fie numere.
$preferinte["vizitator1"] = "scripturi free";
$preferinte["vizitator2"] = "articole";

Elementele unui tablou cu chei non-numerice sunt accesibile in acelasi mod ca si elementele unui tablou cu chei numerice. De exemplu:
$specialitatea_zilei = $preferinta["vizitator1"];
atribuie variabilei $specialitatea_zilei valoarea "scripturi free".



Link-ul autorului:
www.tutoriale.far-php.ro

Comentarii




Voteaza acest articol!
 



Trimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image

Fanache A. Remus

www.farsoft.far-php.ro - portofoliu
http://www.farsoft.far-php.ro

Cloud tag

tutorial, photoshop, html, css, javascript, flash, php, mysql, grafica 3D, tutorial, coduri, scripturi, generator de coduri, cursuri php