»  Pagina principala  »  Principii »  Asigura-te ca pagina ta se incarca repede

Asigura-te ca pagina ta se incarca repede

Rabdarea si timpul sunt doi factori determinanti in efortul pe care trebuie sa il depunem pentru ca pagina noastra sa se incarce repede. Rabdare pentru ca vizitatorii nu au rabdare sa stea sa astepte ca pagina ta sa se incarce, ei se pot razgandi si pot inchide fereastra intr-o clipita printr-un singur click. Pana la urma sunt miliarde de site-uri pe internet, pot gasi ce isi doresc in alta parte. Daca vrei sa aleaga site-ul tau atunci da-i motive sa o faca. Timpul pe de alta parte este un alt element important. De ce sa piarda timp cand pot alege un alt site, mai usor accesibil?

Care sunt lucrurile pe care trebuie sa le luam in considerare? Prima oara trebuie sa nu uitam ca nu toata lumea are conexiune prin cablu, T1 sau ISDN la internet. Din acest motiv webdesignerii trebuie sa conceapa paginile astfel incat sa se incarce cat mai repede posibil

In al doilea rand nu trebuie sa uitam de volumul traficului de pe site (bandwidth). Incercati sa evitati fisierele de tip multimedia. Fisierele de sunet pot manca foarte mult trafic mai ales daca au extensia .wav. De asemenea si clipurile video pot lua din trafic deci daca gasiti alta alternativa la acest tip de fisiere este foarte bine sa o folositi. Daca este neaparat necesar sa le folositi nu aveti alta optiune decat aceea de a limita marimea si numarul acestora.

Imaginile mari, alta problema care cauzeaza incarcarea cu dificultate a unei pagini. In afara de obiectele multimedia, limitati si folosirea imaginilor de dimensiuni foarte mari. Pentru a le folosi, pur si simplu micsorati-le dimensiunile. Puteti face asta fie prin redimensioanarea imaginilor fie prin optimizarea acestora. Veti gasi pe acest site sau pe internet tutoriale care sa va invete sa optimizati o imagine fara a-i deteriora foarte mult calitatea.

Dupa ce ati redimensionat si optimizat imaginile acestea vor fi salvate in cache-ul browserului si se vor incarca de fiecare data cand pagina este activata deci nu trebuie sa va faceti griji cu reincarcarea acestora de mai multe ori.

O alta alternativa foarte buna poate fi definirea latimii si a inaltimii unei imagini cand este folosita in codul HTML. Acest lucru va va tine la curent cu cat spatiu utilizeaza deci veti castiga timp.

Alt lucru pe care trebuie neaparat sa il faceti este ca pagina principala sa se incarce cat mai repede posibil. Acest lucru este foarte important si motivatia acestuia va fi explicat intr-unul din articolele viitoare.

Dupa ce ati facut toate aceste modificari, verificati in cat timp se incarca pagina si daca sunteti satisfacuti cu rezultatul atunci acest articol v-a fost de folos.





Comentarii




Voteaza acest articol!
 



Trimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image

Andrei Mihailescu


http://www.melbo.ro

Cloud tag

tutorial, photoshop, html, css, javascript, flash, php, mysql, grafica 3D, tutorial, coduri, scripturi, generator de coduri, cursuri php