»  Pagina principala  »  Tutoriale »   Icon rola de film

Icon rola de film

In acest articol o sa vedem cum putem crea in Photoshop un icon asemanator cu acesta:


 O sa avem nevoie de patternul pentru linii diagonale, deci salvati acest gif pe calculator si apoi deschideti-l in Photoshop.


 Dupa ce l-ati deschis, alegeti din meniu Edit > Define pattern... Dati-i ce nume doriti si cu patternul suntem gata. puteti inchide acest fisier.

Creati un nou fisier, de 300*300, cu background transparent. Creati un Layer nou. Selectati apoi Rectangular Marque Tool

 


 

si pe noul layer, folosind unealta curenta, creati un dreptunghi de vreo 220px latime si 100px inaltime. Puteti folosi ce marime vreti, important e sa ramana raportul latime ~ 2 * inaltime. Umpleti acest dreptunghi folosind Paint Bucket Tool (sau tasta G) cu culoarea #414141. Ar trebui sa aveti deja geva de genul urmator.


Creati apoi un layer nou (Shift + Ctrl + N) pastrand selectia din layerul precedent (linia punctata sa se mai vada inca in jurul dreptunghiului). Selectati apoi aceeasi Rectangular Marque Tool insa de data aceasta selectati ca mod de creare Intersect with selection.

 


 

Acum, selectati partea de sus a dreptunghiului, cam o cincime din partea de sus ca inaltime si ca latime, cat intreg dreptunghiul. Apoi selectati din meniu Select>Modify>Contract... si introduceti valoarea 4. Comanda aceasta va mici selectia noastra cu 4 pixeli. Acum apelati idn meniu Edit>Fill si alegeti ca mod de umplere (Fill), la Use tipul Pattern, si la Custom Pattern selectati patternul pe care l-am creat la inceput. (ex, in imaginea de mai jos)

 


 

Apasati Ctrl-D ca sa deselectam regiunea. Pastrand Layer3 selectat, apelati din meniu Image > Adjustments > Hue/Saturation (sau Ctrl + U)
Aici duceti bara de la Lightness pana la +100, adica la valoarea maxima, ca in imagine.

 


 

Asta va umple patternul nostru cu alb in loc de negru.

Spatiul nostru de lucru ar trebui sa arate acum asa.

 


 

Acum tineti apasat pe Ctrl si faceti click pe Layer2, layerul ce contine dreptunghiul nostru. Aceasta il va selecta. Atentie. Ctrl + click stanga, si nu doar click. Vrem doar sa selectam regiunea, nu si stratul. Adaugati acum un nou layer, care sa fie deasupra la toate create (numele acestui Layer ar trebui sa fie Layer4, daca nu e asa, inseamna ca ati sarit anumiti pasi, sau i-ati dat alt nume ;) )

Folosind tot Rectangular Marquee Tool (in modul Intersect with selection, vezi mai sus cum) faceti o selectie care sa inceapa deasupra zonei cu dungi diagonale si sa se termine sub dreptunghi, ca sa includem portiunea de continut. Miciti aceasta zona cu 4 pixeli, ca mai sus (Select > Modify > Contract si introduceti 4 la valoare, apoi dati OK). Umpleti apoi selectia cu urmatoarea culoare: #0E8ABA. Imaginea dumneavoastra ar trebui sa arate acum asa.

 


 

Faceti acum Ctrl-click pe layerul ce contine dreptunghiul umplut cu albastru. Creati un nou layer deasupra acestuia. Selectati Eliptical Marquee Tool.

 


 

Vom folosi ca mod de create tot Intersect with selection. Creati apoi un cerc mare ce intersecteaza dreptunghiul nostru cam cu un sfert. Apoi miciti aceasta selectie cu 2 pixeli. Selectati unealta de umplere insa nu Paint Bucket Tool ci Gradient Tool (din acelasi meniu).

 


 

Apasati acum tasta D (reseteaza culorile la Alb si Negru),

 


 

apoi X(interschimba intre cele 2 culori).

Din meniul de sus de gradiente (pe toolbar, sub meniul principal) selectati gradientul care duce de la alb(stanga) la transparent(dreapta).

 


 

Apoi umpleti selectia noastra vertical cu acest gradient, facand click prima data intr-o pozitie superioara selectiei, apoi tragand de mouse in directia respectiva(cu mouse apasat). Ar trebui sa obtineti o imagine asemanatoare.

 


 

Sa adaugam acum ceva text dummy.

 


 

Creati un layer nou, insa pozitionati-l sub cel cu gradient. Culoarea textului sa fie alba si fontul, oricare il doriti. puteti pune chiar un logo sau orice. Scrieti orice in textul respectiv. Exemplul meu arata deocamdata asa.


Selectati apoi Layer3 (ar trebui sa fie layerul ce contine dungile albe). Sub acest layer ar trebui sa fie layerul ce contine dreptunghiul gri inchis. Apasati tastele Ctrl+E. Astfel, cele 2 layere devin unul singur. Alegeti acum Rectangular Marquee Tool. Selectati, folosind aceasta unealta, zona de sus a imaginii noastre.

 


 

In dreptunghiul selectat faceti click dreapta si alegeti Layer via Copy. Astfel vom crea un nou layer folosind partea de sus a imaginii.

Deplasati acea bucata exact deasupra imaginii noastre (folosind sagetile de pe tastatura. pentru aceasta Layerul respectiv trebuie sa fie selectat)

 


 

Apasati apoi Ctrl+T . Ar trebui sa apara un dreptunghi de editare, ca mai jos.

 


 

In mijloc este un cerculet care seamana cu o tinta. Faceti click pe el si mutati-l in coltul din stanta jos.

 


 

Apoi duceti cursorul in partea dreapta sus, pana cand apare ca si cursur o sageata curbata, apoi trageti putin in sus, sa para ca avem o rola ce se deschide.
Noua imagine ar trebui sa arate asa.

 


 

Acum o sa cream un nou set pentru Layere. Un set poate sa contina mai multe layere si astfel, mutand un set de exemplu mutam si layerele pe care le contine, impreuna. Meniu Layer > New > Layer Set...
Adaugati toate layerele create deja in setul respectiv (cu drag & drop) in aceeasi ordine in care au fost create. Daca nu sunt in aceeasi ordine, ordonati-le, tot cu Drag & Drop.

 

 

Apoi inchideti si selectati setul respectiv. Apasati Ctrl+T si rotiti-l cu vreo 30 de grade.

Apoi faceti click dreapta pe set si dati Duplicate layer set... Pe noul layer multiplicat, apasati Ctrl+E. Aceasta comanda va crea un singur Layer din setul respectiv. Asezati acest layer sub set.

Apasati Ctrl+U si selectati la Lightness valoarea -100.

Apasati apoi Alt+sageata jos pentru a multiplica stratul respectiv si a-l deplasa cu 1 pixel in jos. Faceti aceasta operatie de vreo 10 ori.

Apasati Ctrl+E apoi pana toate straturile negre devin unul.

Sunteti gata. Va mai puteti juca putin cu efectele si o sa obtineti imagini asemanatoare cu aceasta,





Link-ul autorului:
www.radumogos.com/web/app.php/articles/show/id/1

Comentarii




Voteaza acest articol!
 



Trimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image

Radu Mogos

student 21 ani
http://www.radumogos.com

Cloud tag

tutorial, photoshop, html, css, javascript, flash, php, mysql, grafica 3D, tutorial, coduri, scripturi, generator de coduri, cursuri php