»  Pagina principala  »  Tutoriale »   Pagina web simpla in Photoshop

Pagina web simpla in Photoshop

Pentru inceput vom crea un nou fisier, de marime 760*600 pixeli. De ce 760? Ca sa fim siguri ca pe ce lucram se va vedea la fel de bine si pe o rezolutie 800*600. Inaltimea puteti sa o dati cat vreti, eu de obicei ii dau 600 ca sa pot vedea toata suprafata de lucru pe un monitor la rezolutia de 1024*768.

O sa incepem prima data cu backgroundul. Creati un Layer set nou (Layer > New > Layer Set...) . In acest set creati un layer nou. Umpleti acest layer cu negru folosind Paint Bucket Tool (Tasta G).

 

 

Creati un nou layer (Shift + Ctrl + N). Folosind apoi Rectangular Marquee Tool (tasta M)

 

 

selectati o regiune centrala de latime 80-90% din zona de lucru, lasand cam 200 pixeli spatiu liber deasupra, si umpleti-o cu alb. Ar trebui sa obtineti deocamdata aceasta imagine.

Creati un nou layer tot in acest set. Folosind aceeasi Rectangular Marquee Tool,Gradient Tool selectati o regiune de aceeasi latime ca si portiunea alba insa de aceeasi latime. Faceti noua selectie deasupra zonei albe. Apoi selectati Gradient Tool si introduceti ca si culoare pentru Foreground #797979 si pt Background #5B595A

 

 

Umpleti de sus in jos selectia noastra cu acest gradient.

Selectia ar trebui sa arate acum asa.

Apasati Ctrl+D ca sa anulati selectia si creati un layer nou, in acelasi set. Selectati deasupra zonei gri (tot cu Rectangular Marquee Tool) o zona de vreo 30, 40 pixeli inaltime. Apelati din meniu Select > Modify > Smooth si introduceti 2 la valoare. Asta va rotunji cu 2 colturile dreptunghiului nostru.

Umpleti aceasta regiune folosind un Gradient Fill. Culoare foreground #E84400, si background #C42900

Umpleti regiunea de sus in jos. Adica faceti click prima data in partea de sus a selectiei apoi trageti in jos, pana cand se termina selectia, sau mai mult, ca sa prelungiti efectul.

Dupa ce regiunea este umpluta, ar trebui sa obtineti asa ceva.


Acum selectati zona de sub gradientul rosu, cam 3 pixeli inaltime din zona rosie,

si apasati taste Delete. Astfel vom sterge zona de jos, deoarece dorim colturi rotunjite doar in partea de sus. Faceti acum Ctrl+Click pe Layer4, layerul ce contine gradientul gri. Creati un layer nou deasupra acestuia si umpleti zona cu patternul pe care l-am folosit cand am creat iconul rola de film (meniu Edit > Fill si apoi Use Pattern).

Setati opacitatea acestui strat la 34%

Pe acelasi layer, apelati din meniu Layer > Add Layer Mask > Reveal all . Apasati apoi tasta D, si apoi X pentru a reseta culorile de Foreground si Background la cele default. Selectati apoi Gradient Tool,

 

si umpleti zona selectata

 

tragand de jos in sus. Ar trebui sa obtineti aceasta imagine.

Selectati apoi fontul Georgia, de marime 24, culoare alba, si scrieti textul pentru headerul paginii. Deschideti acum iconul creat in articolul precedent si adaugati-l la text.

Partea de continut o sa va las pe voi sa o faceti. tot ce trebuie e sa folositi acelasti font Georgia si in partea de continut (ca sa fie totul pe aceeasi tema).

Acum o sa cream un buton pentru RSS feeds. Pentru aceasta o sa cream un nou set de layere. Layer > New > Layer set... Apoi in acest set cream un nou layer, de marimea unui buton, cam 80*20 pixeli. Pentru aceasta folosim Rectangular Marquee Tool. Apoi apelam Select > Modify > Smooth cu valoarea 2 pentru a rotunji colturile, cum am facut mai sus, si umplem zona cu acelasi gradient de rosu: foreground #E84400, background #C42900

Adaugati ceva text pe buton si sunteti gata.

Tot ce va mai ramane e sa adaugati sectiunea de footer (un fill pe gri de exemplu) si sectiunea de continut, care se obtine foarte usor. Doar adaugati cateva layere de text, si va mai jucati putin cu Rectangular Marquee Tool ca sa obtineti casute de continut ce se pot obtine foarte usor apoi prin definirea de stiluri.

Transpunerea de la layout in template HTML si stiluri CSS intr-un articol viitor. Asta e ceea ce am obtinut eu dupa ce m-am mai jucat putin cu layoutul respectiv. Ca sa downloadati fisierul PSD faceti click mai jos.






Link-ul autorului:
www.radumogos.com/web/app.php/articles/show/id/2


Articole asemanatoare
» Bara reprezentare procent - PHP + CSS

Comentarii



   crys

tot nu am inteles cum fac sa pun link-uri html, poate un tutorial de transformare din .PSD in html si css ar fi mai util.

Multumesc! Astept cu nerabdare un astfel de tutorial. Nu am gasit nici un tutorial complet de acest fel pe internet.
12-Mar-2010 - 12:36


   laura

Buna,

1. am desenat toate paginile unui site in photoshop, dar mai departe nu stiu exact cum sa procedez. am tot vazut in tutoriale ca se delimiteaza imaginile cu ruler tool inainte (are vreo importanta asta sau?), insa nu stiu cum sa fac exact…. Si apoi se foloseste slice tool insa cum export (save for web&devices) apoi?? Fiecare imagine in parte sau toate odata? Si mai ales cum export textul din photoshop in dreamweaver astfel incat sa NU mi-l ia ca o poza ci ca text?
Documentul html obtinut, dupa ce il export din photoshop il deschid cu dreamweaver si de aici ma blochez pentru ca textul este o imagine....
Nu ma pricep f bine nici la dreamweaver ca as pune textul acolo...ma puteti ajuta, va rog?
Daca incerc sa pun textul acolo pagina se deformeaza, imaginile se muta dupa bunul plac....un haos total.

2. daca as lucra tot siteul in photoshop si as pune legaturile intre pagini cu image ready, ma lovesc de aceeasi problema....cum export textul in .html astfel incat sa nu il vada cel care imi intra pe site ca o simpla imagine? Vreau ca textul sa se poata selecta....pls help!!! E posibil sa fi pus niste intrebari stupide....dar cand nu te pricepi....

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai detaliat....ca pentru incepatori.
Multumesc mult!!!
24-May-2010 - 15:36


   de7con

Exportati imaginile din photoshop fara text. Textul pe care-l puneti in Photoshop este doar un sample. Dupa ce faceti preview-ul in photoshop la site, ascundeti textul si taiati bucatelele care va trebuiesc din preview (gen banner, header, footer, content etc) si le introduceti in site prin dreamwaver sau notepad, sau ce doriti voi. O zi buna.
08-Dec-2010 - 11:05


   Adryan

Uitati ce am reusit eu..este prima data cand fac asa ceva..

Nu el e cine stie ce dar totul are un inceput..

Rezultat:


http://oi54.tinypic.com/j5c7cl.jpg

Ce parere aveti?
02-Feb-2011 - 16:48



Voteaza acest articol!
 



Trimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image

Radu Mogos

student 21 ani
http://www.radumogos.com

Cloud tag

tutorial, photoshop, html, css, javascript, flash, php, mysql, grafica 3D, tutorial, coduri, scripturi, generator de coduri, cursuri php