»  Pagina principala  »  Tutoriale »  Tehnica taiat imagine

Tehnica taiat imagine

Photoshop o buna tehnica de taiere a unei imagini si foarte simpla deschideti imaginea dorita in photoshop creati un nivel nou gol ca in imaginea de mai jos:



Selectati instrumentul(Tool) Rectangle apasind tasta "U" iar mai apoi dati clic dreapta pe acest tool si va pare o lista de alte Tools(instrumente) pe care le puteti alegeti: voi trebuie sa alegeti ultimul si anume Custom Shape Tool (adica instrumentul cu care puteti crea forme predefinite).Urmariti imaginea de mai jos pt. a vedea cum se face:



Odata selectat acest instrument trebuie sa alegeti o forma care doriti din lista de forme care se pot selecta dupa cum se vede in imagine

Imagine select shape
Eu am ales forma care se numeste radioactive si am desenat pe nivelul creat nou la inceput o forma tinind apasat tasta Shift;in felul asta forma mea este proportionala.Dupa ce ati desenat aceasta forma dati clic cu mouse-ul pe nivelul formei iar mai apoi dati clic+Ctrl pe nivelul formei ca sa o selectati(Nota:pt.deselectare se foloseste:Ctrl+D).Dati clic pe nivelul cu imaginea avind inca selectia de forma creata mai devreme.
Imagine selected shape
Urmatorul pas ar fi acela de a sterge nivelul cu forma dar nu deselectam inca forma:deci selectia ramine in continuare.Uitati-va in imagine:
Imagine delete layer
Cum taiem dupa selectie si o punem intr-un alt nivel vedem in imaginea de mai jos:
Imagine cut after selection
Ultimul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa scoateti optiunea vizibil/nonvizibil a nivelului pe care se afla imaginea.In felul acesta veti vedea bucata de imagine taiata care a fost pusa pe noul nivel.Puteti vedea in imaginea de mai jos:
Imagine visibility




Link-ul autorului:
www.avasilcaidaniel.com/

Comentarii




Voteaza acest articol!
 



Trimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image

Avasilcai Daniel Constantin

Freelancer, web designer & developer. Cunostinte in web design : XHTML, CSS, Photoshop, Illustrator ... Cunostinte in web develop : PHP, SQL ...
http://www.avasilcaidaniel.com/

Cloud tag

tutorial, photoshop, html, css, javascript, flash, php, mysql, grafica 3D, tutorial, coduri, scripturi, generator de coduri, cursuri php