»  Pagina principala  »  Promovare web »  Trafic tinta (targeted traffic)

Trafic tinta (targeted traffic)


            Daca ai un site sau un blog, iti promovezi afacerea pe net, vorbesti despre diverse subiecte care te intereseaza sau pur si simplu spui povesti despre propria ta persoana, una dintre cele mai mari griji ale tale ar trebui sa fie traficul de pe pagina ta, in alte cuvinte, cati oameni iti viziteaza pagina intr-un anumit interval de timp ( /zi ; /saptamana ; /luna).

Numarul de metode prin care poti sa maresti numarul vizitatorilor este foarte mare dar, cum probabil v-ati dat seama si singuri, eficienta acestora este de cele mai multe ori scazuta. De ce?  - Pentru ca de cele mai multe ori cresterea este artificiala, ajung pe site-ul tau oameni care nu sunt interesati de continutul acestuia.

           

Pentru a castiga vizitatori interesati de continutul site-ului tau trebuie sa ai o campanie de promovare bine pusa la punct. Traficul tinta (targeted traffic) este destul de greu de obtinut. Cea mai eficienta metoda este inscrierea intr-un program PPC de la Google, Yahoo sau alte motoare de cautare similare, dar aceasta metoda este costisitoare si se stie ca romanului nu-i place ?sa dea cu banu?  ? daca este posibil si gratis.

Traficul tinta este intr-o stransa legatura cu calitatea continutului site-ului. Este mult mai probabil sa obtii audienta din partea vizitatorilor tinta daca ai ce sa oferi, daca esti printre primii in categoria in care se incadreaza site-ul tau. Daca nu esti si nu ai sanse sa ajungi printre primii pe categoria ta ai face bine sa cauti alta nisa.

       Traficul tinta, conceptual, este o simbioza intre aspecte calitative si cantitative. Partea cantitativa a problemei este data de faptul ca esti interesat de numarul de vizitatori, de volumul lor. Ii numeri si in functie de rezultat construiesti diverse strategii de promovare. Partea calitativa a traficului tinta este ca esti interesat de acei vizitatori care sunt interesati de subiectul site-ului tau ( ei pot fi posibili cumparatori ai produsului sau serviciilor pe care le vinzi, sau doar oameni interesati de aceleasi chestii ca si tine, care vor reveni pe site).           

           Daca vrei sa cresti numarul de vizitatori interesati de continutul site-ului tau si nu doresti sa dai bani la PPC iti mai raman o multime de alte metode care pot da roade, singura problema fiind ca va trebui sa depui mult efort.  O metoda foarte eficienta de crestere a numarului de vizitatori interesati de continutul site-ului tau este folosirea directoarelor de articole (article directory).  Acestea sunt site-uri SEO-friendly unde poti sa pui articole (complete sau doar partiale) din site-ul tau  sau care au legatura cu site-ul tau iar la sfarsitul sau in interiorul articolelor (asta depinde de regulile fiecarui director) sa pui link catre pagina ta. Astfel obtii vizite din partea vizitatorilor vizati.           

            Pentru a avea un succes cat mai mare trebuie sa adaugi articolele pe un numar cat mai mare de directoare (se pierde foarte mult timp, dar exista programe speciale: Auto Submitters), dar nu numai asta conteaza. Trebuie sa scrii articole in jurul anumitor cuvinte cheie. De altfel, este de preferat sa uploadezi doar o parte a articolului in director, cei care vor fi interesati de subiect putand sa citeasca articolul intreg pe site-ul tau.  Pana si in aceste directoare de articole, pentru ca articolul tau sa fie citit de cat mai multi oameni trebuie sa dai frau liber imaginatiei, sa cauti teme cat mai provocatoare si interesante, captivante. Astfel, cuvintele bine alese sunt ?poarta? ta spre succes (un numar cat mai mare de vizite tinta). Daca reusesti sa obtii vizite prin aceasta metoda inseamna ca ai intr-adevar ceva de spus ? ? Succesul nu este intamplator






Articole asemanatoare
» Optimizarea paginilor pentru motoarele de cautare
» Cateva exemple de spam din Romania si toata lumea

Comentarii




Voteaza acest articol!
 



Trimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image

Cristian Bozeanu

Free Mini Games

Cloud tag

tutorial, photoshop, html, css, javascript, flash, php, mysql, grafica 3D, tutorial, coduri, scripturi, generator de coduri, cursuri php