»  Pagina principala  »  Tutoriale »  Text efect in photoshop

Text efect in photoshop

Pasul 1

Deschide un nou document, documentul folosit de mine are dimensiunea de 400x200px. Pentru a obtine un efect maxim va sfatuiesc sa folositi doua culori, eu am folosit text-ul si font-ul de la etutoriale.tutorialehtml.com.


Pasul 2

Dupa ce ati ales textul si fontul putem sa trecem la treaba. Dubleaza layerul text. Schimba culoarea noului text in alb. Rasterizeaza layerul (click dreapta dreasupra layerului si click Rasterize Type). Schimba layer mode in Overlay si muta acest layer cu un pixel mai jos (poti folosi tasta sageata in jos, apasand pe ea o singura data)

Pasul 3

Acum va trebui sa facem textul sa straluceasca. Pentru a face asta selectam ?Marquee Tool? apasand tasta M. Modificam setarea Feather la 10. Cream o selectie in josul textului ca in imaginea de mai jos si apasam delete.

 

Pasul 4

Mai trebuie sa facem ultimele ajustari in layerul original (layerul text). Din blending options eu am setat o margine de 2 pixeli (stroke) de aceeasi culoare cu cea a fundalului (alb in cazul nostru) si am adaugat putina umbra dupa cum vedeti in imaginea de mai jos.

Imaginea finala

Sper ca acest tutorial va va fi folositor





Comentarii



   roby

JALNIC
06-Apr-2010 - 09:00



Voteaza acest articol!
 



Trimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image

Bilen Mujdaba

A inceput ca freelancer in 1999 iar acum lucreaza la melbo.ro ca grafician web si colaboreaza cu mai multe tipografii. Specializat in grafica vectoriala: Adobe Illustrator si Corel Draw, lucreaza si in programe de editare grafica: Adobe Photoshop. De asemenea detine cunostinte de html, css si Macromedia Flash.
http://www.melbo.ro

Cloud tag

tutorial, photoshop, html, css, javascript, flash, php, mysql, grafica 3D, tutorial, coduri, scripturi, generator de coduri, cursuri php