»  Pagina principala  »  PHP si mysql »  Sirurile si caracterele speciale

Sirurile si caracterele speciale

Spre deosebire de intregi si de numere duble, care contin cu precadere cifre, sirurile pot contine orice caracter. Ca atare, sirurile sunt utile pentru stocarea datelor care nu pot fi calculate, precum nume si adrese. De asemenea, sirurile pot fi utilizate pentru stocarea datelor numerice. Pentru a specifica un sir in PHP, caracterele care alcatuiesc sirul sunt incluse intre ghilimele duble; de exemplu, sirul reprezentand numele "Albert Einstein". Asa cum am mai spus, un sir poate contine date numerice; de exemplu , "3.141516". PHP faciliteaza includerea in siruri a unor caractere speciale, precum caracterele de salt la lini noua sau retur de car, prin furnizarea de secvente escape care reprezinta caractere speciale. Iata secventele escape folosite in PHP:
\n - salt la linie noua
\r - retur de car
\t - caracter de tabulare pe orizontala
\\ - backslash
\$ - simbolul dolarului
\" - ghilimele duble
Ca exemplu, iata un sir care include un retur de car, urmat de un salt la linie noua: "Salut! \r\n". Retineti ca fiecare secventa escape incepe cu un backslash (\). Pentru a include un backslash intr-un sir, trebuie sa folositi secventa escape adecvata, care este alcatuita din doua caractere backslash. Pentru a introduce ghilimele duble in cadrul unui sir fara a folosi secventa escape , puteti include sirul intre ghilimele simple astfel: 'Pe ea o cheama "Nikita"'Link-ul autorului:
www.tutoriale.far-php.ro

Comentarii
Voteaza acest articol!
 Trimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image

Fanache A. Remus

www.farsoft.far-php.ro - portofoliu
http://www.farsoft.far-php.ro

Cloud tag

tutorial, photoshop, html, css, javascript, flash, php, mysql, grafica 3D, tutorial, coduri, scripturi, generator de coduri, cursuri php