»  Pagina principala  »  PHP si mysql »  Creearea unui chestionar pe site

Creearea unui chestionar pe site

In urma analizarii traficului si a fisierelor descarcate de pe acest site, am observat ca functia mail e cea mai cautata pana in acest moment. De aceea am creat un chestionar pe care cred ca si voi vreti sa il aveti pe paginile voastre. El este compus din 2 fisiere: chestionarul si modulul de prelucrare si trimitere a datelor din chestionar. Puteti sa adaugati sau sa stergeti intrebari, sa puneti alte butoane (specifice html - text field, check box, radio button, etc) si sa il modificati asa cum doriti. O sa va ajut putin in configurarea variabilelor (pentru incepatori in ale php-ului) si va explic mai jos cam ce puteti sa modificati:
In modulul chestionar.php aveti grija sa introduceti datele si check box-urile doar in form altfel pot aparea probleme la afisarea sau trimiterea datelor. Tot in chestionar daca mai adaugati intrebari trebuie sa specificati numele butonului ca fiind 8-9-10 sau alt nume (vezi <input name="1" type="checkbox" id="1" value="da">). In situatia de fata eu le-am numerotat si la valoarea am pus "da" (adica daca e bifata apare ca "da"). Daca aveti si un text field (cum este la <textarea name="8" id="8">scrie aici ce vrei sa gasesti sau poti sa intrebi pe forum.</textarea>) trebuie sa ii puneti si lui un nume (in cazul de fata numele este "8"). Dupa completarea si trimiterea chestionarului catre server, se acceseaza fisierul prelucrare_chest.php care verifica datele introduse si daca sunt corecte le afiseaza si le trimite pe e-mail la adresa specificata. Puteti sa introduceti datele din chestionar si intr-o baza de date sau intr-un fisier text, adaugand doar cateva linii de cod. Pentru alte intrebari sau detalii va astept pe forum.

Descarcati script-ul php care contine cele 2 fisiere de mai jos




Link-ul autorului:
www.tutoriale.far-php.ro

Comentarii



   Paul

Hristos a Inviat!

Felicitari pentru tutoriale! Mult succes si spor in continuare si sa auzim numai de bine!
06-Apr-2010 - 16:15


   Paul

Hristos a Inviat!

Am un mic necaz, unde gasesc script-ul php cu cele doua fisiere? Nu-l gasesc afisat nicaieri. Daca sunt eu de vina si pur si simplu nu-l gasesc imi cer scuze. Am mai intalnit aceasta problema si la alte tutoriale de pe acest site.
Multumesc si succes!
06-Apr-2010 - 16:23



Voteaza acest articol!
 



Trimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image

Fanache A. Remus

www.farsoft.far-php.ro - portofoliu
http://www.farsoft.far-php.ro

Cloud tag

tutorial, photoshop, html, css, javascript, flash, php, mysql, grafica 3D, tutorial, coduri, scripturi, generator de coduri, cursuri php