»  Pagina principala  »  Tutoriale »  Efectul fulger la un text in Photoshop

Efectul fulger la un text in Photoshop

Incepem cu un document nou de dimensiuni 380x120 cu o culoare background de #666666.Setam dupa aceea foreground-ul la negru.Folosind Text Tool, scriem textul in centrul imaginii.

Ctrl+click pe layer-ul cu text. Ne ducem la Select>Modify>Expand si folosim o valoare de 2 px.Deschidem paleta de Channels(imediat langa layers) si click pe save selection as channel(tutoriale romana)care va crea un canal nou alpha 1.Apasati Ctrl+D ca sa deselectati si click pe Create a New Channel(langa butonu save selection..)care va crea un nou canal alpha 2.Resetati colurile apasand D(in acest caz culorile se vor schimba alb va fi foreground si negru background).Mergeti la Filter>Texture>Stained Glass, setati cell size:10, Border Thickness:2 si Light Intensity:0.Cam asta ar trebui sa va iasa:

Acum Ctrl+click pe Alpha 2(va selecta modelul).In timp ce tineti apasat Ctrl+Alt+Shift click pe alpha 1.Va selecta textul prin model.Ne intoarcem la paleta Layers si cream un nou layer deasupra celui cu text.Folosind Paint Bucket setam opacitatea 50% si umplem cu culoarea #99CCFF.Ne ducem la Filter>Distort>Ripple si aplicam filtrul de cateva ori pana cand ajungem la un efect frumos.Click dreapta pe noul layer(layer1) si selectam Blending Options.Deschidem Inner glow si setam aceste valori:

Schimbam si setarile de la Outer Glow:

Acesta este rezultatul final:

Link-ul autorului:
bladedesign.xhost.ro/tut_fulger.html


Articole asemanatoare
» Fulgi de Zapada cu Photoshop

Comentarii   BANdini

SUper tutorial, insa partea cu selectarea textului plin model nu e f. explicita. Deasemenea ce umplem cu Paint Bucket, noul layer?
Ms
04-Mar-2010 - 09:53


   Adii

Ctrl+click pe layer-ul cu text. Ne ducem la Select>Modify>Expand

NU ma lasa sa dai Modify dupa ce am dat click pe layer :|
01-Aug-2010 - 01:56


   Hawx

Ctrl+click pe layer-ul cu text. Ne ducem la Select>Modify>Expand si folosim o valoare de 2 px.Deschidem paleta de Channels(imediat langa layers) si click pe save selection as channel()care va crea un canal nou alpha 1.Apasati Ctrl+D ca sa deselectati si click pe Create a New Channel(langa butonu save selection..)care va crea un nou canal alpha 2.Resetati colurile apasand D(in acest caz culorile se vor schimba alb va fi foreground si negru background).Mergeti la Filter>Texture>Stained Glass, setati cell size:10, Border Thickness:2 si Light Intensity:0.Cam asta ar trebui sa va iasa:
nu am inteles aici ce trebuie facut .puteti sa fiti mai expliciti va rog frumos astept e-mail
23-Aug-2010 - 21:53


   robyutzu

nu am reusit >:p si a fkt la mine la fel ca la adii nu mergea sa dau pe modify:|
05-Oct-2010 - 10:32


   marinica94

puteti va rog sa fiti mai expliciti in acest tutorial la fel nu ma lasa sa dau modify ... Astept raspuns pe mail sau pe messenger: ######
10-Jul-2011 - 10:36Voteaza acest articol!
 Trimite un comentariu!

Nume *
E-mail *
Comentariu *
  Vreau sa fiu anuntat de urmatoarele mesaje la acest articol

Security image

Andrei Dobra

Totul a inceput cu notepad si dreamweaver de acolo a fost doar un mic pas spre Photoshop un program de care m-am indragostit ;).Sper ca tutorialele mele sa fie de mare ajutor tuturor vizitatorilor acestui site.
http://bladedesign.xhost.ro

Cloud tag

tutorial, photoshop, html, css, javascript, flash, php, mysql, grafica 3D, tutorial, coduri, scripturi, generator de coduri, cursuri php